Diensten

Ontwikkeling

Ontwikkeling

Wij luisteren naar uw idee. Aan de hand van uw pakket van eisen en wensen organiseren wij een brainstormsessie. We tekenen een concept op basis van uw idee. Het concept wordt vanaf deze schets tot 3D model uitgewerkt. Vervolgens spiegelen we het 3D model tegen uw pakket van wensen en eisen of tegen een reeds bestaand product. Het model wordt getoetst en de resultaten worden gemeten. Waar nodig schaven we het ontwikkelde model bij tot het perfect is.

Engineering

Engineering

Ontwikkeling en engineering gaan hand in hand en soms overlappen ze elkaar. Met engineering krijgt uw idee werkelijk vorm. De grote lijn is ontwikkeld en wordt uitgezet met tekeningen en berekeningen. In deze fase worden het definitieve eindontwerp en de materiaalkeuze bepaald. Met behulp van 3D CAD software zoals Autodesk Inventor, 3DS Max en Autocad tekent BIK engineering uw idee uit en wordt het voorzien van detaillering voor de fabricage. U krijgt uw tekeningen aangeleverd zoals u dat wenst.

Prototyping

Prototyping

BIK engineering kan met behulp van 3D printing alle soorten en maten prototypes van uw idee aanleveren. Wij maken prototypes van een eenvoudig kunststof product tot een complete technische installatie. Ook is het mogelijk om kleine series eindproducten bij ons te laten printen, zoals behuizingen voor elektronica.